Bloc de Logopèdia

Flors de bach?

Flors de bach

De ben segur que aquestes són algunes de les preguntes que us poden venir al cap si us parlo de les Flors de Bach. Hi donem una resposta?

El sistema i les aplicacions de les Flors de Bach van ser ideats per un metge anglès que va néixer a Mosely, un poble de Gales. El seu nom era Edward Bach. Va estudiar Medicina en l'especialitat de immunologia. Les vacunes van ser una eina revolucionària en el seu temps donat que introduïa el concepte de prevenció de les malalties, un concepte que inquietava especialment al Doctor Bach. Mogut per aquesta inquietud, va pensar que potser no n'hi hauria prou de prevenir l'aparició de les malalties en la seva expressió física sinó que calia treballar els desequilibris energètics. L'entorn social i ambiental en què ens movem poden ser determinants perquè el flux de la nostra energia vital estigui desnodrit. L'estrès, les dificultats del dia a dia, la por, la tristesa, els impactes emocionals absorbeixen una quantitat d'energia molt important. Sovint no en som conscients! I aquesta energia el nostre cos la necessita per trobar solucions a les dificultats, per relacionar-nos socialment de forma sana i gratificant per assimilar millor els aprenentatges... I, també, per tenir a punt i sempre disposades les defenses que combaten les infeccions i les malalties que tant de mal ens causen.

Aquest és el llegat que ens va deixar Edward Bach.

Per tant, les Flors de Bach poden ser una eina més a emprar dins del marc d'un procés terapèutic. Pel que fa a la logopèdia, ens poden ajudar a afavorir els processos d'aprenentatge, a millorar l'atenció, a equilibrar l'ansietat, o facilitar la fluïdesa en l'expressió verbal. L'experiència d'emprar les Flors de Bach paral·lelament a la intervenció logopèdica ens permet afirmar que els resultats són realment positius.

Aclarir que les Flors de Bach no tenen efectes secundaris i que no han de substituir mai els tractaments farmacològics que hagi prescrit un metge. 

 

publica'l a la teva xarxa social!

Bloc escrit per

Montserrat Grau Oliver

Montserrat Grau Oliver
Directora de Tonema Logopèdia
Logopeda, nº de col·legiat 745

  • Llibre Terapia de la Voz >

    Terapia de la voz, técnicas desde la vivencia corporal, escrit per Montserrat Grau Oliver més informació
  • Llibre Alabrai >

    Alabrai, loto fonético multilingüe, coescrit per Montserrat Grau. més informació
  • Entrevista de ràdio >

    Entrevista de ràdio a Monterrat Grau amb motiu de la pel·lícula "El discurso del rey". més informació
  • 1